Search

running architect.com

sightseeing and other adventures in running shoes

Category

Undergraduate

Early work.

Attached Capsule (3rd year)

TASK

revilatise Kafr Ashry and Minet el Bassal, develop a new approach to reuse abanonded warehouses

LOCATION

former industrial area of western harbour Alexandria, Egypt

FOCUS

site analysis (workshop in Alexandria, 11|2013), develop an approach and revitalisation plan based on the needs of community, elaborate housing typologies (focus on climate aspects)

SUPERVISOR

Prof. Heinz Nagler (urban design), Prof. Bernd Huckriede (design)

 

IDEA
Reattach the Mahmoudia canal to the sea and transform it into a new green spine of Alexandria, providing leisure and sports activities. Embrace the unique form of intervention area in urban pattern and establish connections as to the neighbourhood as well as the city center itself. Create hew housing units in the warehouses (concrete skeletal structures) and accomodate new services, e.g. health care centre, education and cultural centre.

GALLERY

Spa and Hotel (3rd year)

TASK

design a hotel and spa complex in tourist resort at the Northern Sea

LOCATION
Trawemünde, Germany

FOCUS

design, optimise costs, structural details, preliminary calculations

PEOJECT PARTNER

Felix Schaub

 

IDEA

Based on additive and layering principle spread over the neighbourhood of the resort, implement a new interpretation of combining two materials – bricks and concrete. Build corridors and communication areas in a rather open way – use large openings and reduce the partition walls to create a continuous space flow. However, hide the private rooms behind the closed, brick curtain wall facade and sun blinds.

GALLERY

St. Concrete (2nd year)

TASK

design a simple, multi-functional, sacral object in reinforced concrete (a quiet place for meditation, a chapel, a landmark at a highway)

LOCATION

a highway in Germany (without any further specifation)

FOCUS

light, space ow, views and connection, structural details project

PROJECT PARTNER

Felix Schaub

 

IDEA

Turn the impressions of taking a break from fast road and finding a quiet place to relax into the form itself. Break a block of concrete aparts, so that the light infiltrating the space in between these halfs creates a transcendent atmosphere. Ultimately, a simple crack opens up and offers a magnicent view into the nature, setting the spirits free.

GALLERY

Entrance Pavilion (1st year)

TASK

design an entrance pavillion for the site of Alvar Aalto‘s summer house (based on experience from excursion to Scandinavia)

LOCATION

Muuratsalo (island nearby Jyväskylä), Finland

PROJECT PARTNER

Mathaeus Nierzwicki

 

IDEA

Induce the former impressions, that visitors had when arriving in the past by boat and climbing up the granite cli, in the new entrance pavillion at a modern, car-accessible road.

 

GALLERY

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑